Hvad er Koldfronten?

Koldfronten er en podcast af og med værterne Daniel Frank og Søren Meinertz, der ufiltreret deler meninger og holdninger om tilværelsen, samfundet og alt det, der sker omkring os. På en lille time bliver du guidet igennem nogle af de mest aktuelle samfundsrelevante nyheder og historier, der typisk ender med enten revser eller roser, alt afhængig af, hvor godt det går i Danmark.

Hvorfor skal du lytte til Koldfronten?

Du er vidne til en løs snak mellem to mennesker, der, ligesom dig, har en personlig holdning om tingene, og som af og til har behov for at “lufte lidt ud”. Er der lidt for meget fart på, kan du, sammen med os, stoppe op, sætte foden i døren og give Danmark en velfortjent kindhæst.

Det skal selvfølgelig ikke være så alvorligt, det hele, og derfor er der også gjort plads til sjove historier, personlige som offentlige, anbefalinger af film og serier, interviews med spændende gæster og meget andet.

Giv os en chance

Lyt til den seneste episode af Koldfronten. Måske bliver du glad for det.

Vi er klar over, at det kan være svært at forpligte sig til noget nyt. Det er f.eks. derfor du bruger en time på at beslutte dig for, hvad du skal se på Netflix, og derfor du altid bestiller den samme pizza.

Men man skal ikke dømme en film ud fra dens plakat, og man kan ikke sige, at man ikke kan li’ en anden pizza, før man har smagt den. Det gælder også for podcasts. Vi ved, at der er mange andre gode podcasts at vælge imellem. Men nu er du herog hvis du ikke har noget andet at lytte til lige nu, hvorfor så ikke give os en chance?

Du bliver ikke skuffet, og hvis du gør, er du meget velkommen til at bedømme Koldfronten, der hvor du normalt lytter til podcasts. Men med 3.580 downloads kan det da ikke være så skidt.

Her kan du høre Koldfronten

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsCastBoxDeezerHimalaya.comPlayer.fmAmazon MusicPocketCastsPodimoTuneInRadio PublicStitcherOn Air - onair.dkDanske Podcasts - danske-podcasts.dk

Historien

Den 11. november 2018 får radioprogrammet “En go’ morgen” sin debut som morgenshow på VibeFM. Bag mikrofonen sidder bl.a. Daniel Frank, der på tidspunktet er medvært og tekniker på programmet, som omhandler nyheder, sjove indslag, konkurrencer og lytteropkald. Efter ganske få udsendelser gæster Søren Meinertz programmet som filmanmelder, og bliver senere integreret som fast medvært.

Efter få måneder overtager Daniel og Søren værtsrollerne, og efter afviklingen af radiostationen VibeFM bliver programmet omdannet til podcast, som efter lanceringen opnår stor lyttersucces. Programmets omhandling tager en drejning og bliver et mere samfundsaktuelt taleprogram, hvor Daniel og Søren ytrer sig om det der sker omkring os.

Titlen “En go’ morgen” stammer fra en synergi mellem VibeFMs daværende slogan “Mere af det go’e” og øvrige radioprogrammer som “En go’ formiddag”, “En go’ eftermiddag” mv.

Efter afviklingen af VibeFM og de mange ændringer i programmet, giver titlen pludseligt ikke længere mening, og den 1. november 2021 ændres podcastens titel til “Koldfronten”.

Daniel Frank og Søren Meinertz indspiller podcast ved Hobro havn.

Hvorfor “Koldfronten”?

På Wikipedia – stedet hvor sandhederne skal findes – kan man læse følgende:

En koldfront er grænsen mellem to luftmasser med forskellig temperatur i atmosfæren, hvor en koldere luftmasse fortrænger en varmere. En koldfront udløser ofte kraftig nedbør fx skybrud, eventuelt kombineret med torden og hagl.

I “Koldfronten” er du vidne til en samtale mellem to mennesker, der ytrer deres mening om tilværelsen, samfundet og alt det, der sker omkring os. Når der er for meget varm luft i en kold og kynisk atmosfære, kommer nedbøren med 200 km/t. Daniel og Søren er “Koldfronten”.

Værter

Daniel Frank

Vært og producer

Uddannet Web-integrator ved Media College Aalborg i 2011. Autodidakt lydproducer, speaker og radionørd siden 2005. Stifter af radiostationen VibeFM i perioden 2012 til 2020. Arbejder som teknisk supporter ved webhostingselskabet Simply.com

Søren Meinertz

Vært

Uddannet Cand. mag. i engelsk og mediefag ved Aalborg Universitet. Frivillig ungdomsvejleder ved headspace i Aalborg. Filmelsker og filmanmelder. Arbejder i øjeblikket som vejleder ved UU-Aalborg og Jobcenter Aalborg.