Historien

Den 11. november 2018 får radioprogrammet “En go’ morgen” sin debut som morgenshow på VibeFM. Bag mikrofonen sidder bl.a. Daniel Frank, der på tidspunktet er medvært og tekniker på programmet, som omhandler nyheder, sjove indslag, konkurrencer og lytteropkald. Efter ganske få udsendelser gæster Søren Meinertz programmet som filmanmelder, og bliver senere integreret som fast medvært.

Efter få måneder overtager Daniel og Søren værtsrollerne, og efter afviklingen af radiostationen VibeFM bliver programmet omdannet til podcast, som efter lanceringen opnår stor lyttersucces. Programmets omhandling tager en drejning og bliver et mere samfundsaktuelt taleprogram, hvor Daniel og Søren ytrer sig om det der sker omkring os.

Titlen “En go’ morgen” stammer fra en synergi mellem VibeFMs daværende slogan “Mere af det go’e” og øvrige radioprogrammer som “En go’ formiddag”, “En go’ eftermiddag” mv.

Efter afviklingen af VibeFM og de mange ændringer i programmet, giver titlen pludseligt ikke længere mening, og den 1. november 2021 ændres podcastens titel til “Koldfronten”.

Daniel Frank og Søren Meinertz indspiller podcast ved Hobro havn.

Hvorfor “Koldfronten”?

På Wikipedia – stedet hvor sandhederne skal findes – kan man læse følgende:

En koldfront er grænsen mellem to luftmasser med forskellig temperatur i atmosfæren, hvor en koldere luftmasse fortrænger en varmere. En koldfront udløser ofte kraftig nedbør fx skybrud, eventuelt kombineret med torden og hagl.

I “Koldfronten” er du vidne til en samtale mellem to mennesker, der ytrer deres mening om tilværelsen, samfundet og alt det, der sker omkring os. Når der er for meget varm luft i en kold og kynisk atmosfære, kommer nedbøren med 200 km/t. Daniel og Søren er “Koldfronten”.

Værter

Daniel Frank

Uddannet Web-integrator ved Media College Aalborg i 2011. Autodidakt lydproducer, speaker og radionørd siden 2005. Stifter af radiostationen VibeFM i perioden 2012 til 2020. Arbejder i dag til dagligt som teknisk supporter ved webhostingselskabet Simply.com

Søren Meinertz

Uddannet Cand. mag. i engelsk og mediefag ved Aalborg Universitet. Frivillig ungdomsvejleder ved headspace i Aalborg. Filmelsker og filmanmelder. Arbejder i øjeblikket som vejleder ved UU-Aalborg.